Club 3voor12 Leiden #7
Talent
5 september 2019

Club 3voor12 Leiden #7

De Clubavonden van 3voor12 Leiden staan garant voor muzikale verrassingen van Leidse bodem. Maar liefst drie acts betreden op één avond het podium. Jong talent of ouwe rockers, lokale underground of op het punt van landelijke doorbraak... Alles komt voorbij, dus laat je verrassen! En, last but not least, de entree is gratisssss!

Terwijl Leiden overspoeld wordt met nieuwe studenten maken wij ons op voor de 7e Clubavond! De line-up bestaat uit de Americana poprockers Folvo, de dansbare punk van Reino en het muzikale monster dat Out Of Skin heet.

Folvo

Toen Rolf Kluit na een burn-out zijn gitaar en pen weer oppakte ging er een emotionele beerput open. En wat daaruit kwam ronken werd Folvo. Met kameraden Maarten de Boer, Max Westendorp, Tobias Ponsioen en Jeroen Roelofsen perfectioneerde hij de geschreven songs en ontstond debuutalbum ‘Kilometers’. Hun sound legt een parcours af langs Americana, rock ‘n roll en britpop. Pak er een biertje bij, want Folvo is er klaar voor om meer kilometers te maken!

Out Of Skin

Geen onbekende voor wie ons volgt. Nieuw is wel de bezetting en het materiaal waaraan momenteel gewerkt wordt. Wouter Mol (zang, gitaar) en Maartje Gilissen (harp, synths, drum) hebben in Michiel de Haan een aanvulling gevonden met beats, bas en elektro. Met innemende en ruimtevullende, elektronische klanken in een eindeloos landschap van harp en gitaar poogt de band het hele spectrum van het menselijk zijn een stem geven. En de stem van Wouter brengt ze al een heel eind op weg. Tijdens deze Clubavond presenteert Out Of Skin hun ontwikkeling sinds de finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 en voorbereiding op Popronde 2019.

Reino

Reino wordt gevormd door Erik van Schoonhoven, Thomas Rikkers en Sven van der Meer (bij ons ook wel bekend als de drummer van VENHILL). Drie conservatoriumstudenten die popsongs in een rauw jasje hijsen en er een vleugje elektronica doorheen jagen. Ze noemen het alternatieve dance-punk. Hun eerste single ‘Carousel' is inmiddels twee jaar oud en op 30 augustus verschijnt hun nieuwste, ‘Fiesta settlement’. Dans en vergeet. Baad in het zweet. Laat je onderdompelen in de bitterzoete cocktail van adrenaline, melancholie en optimisme gemaakt door Reino!

Club 3voor12 Leiden vindt vier keer per jaar plaats in Gebr. de Nobel. De laatste editie van 2019 is op 12 december.

background texure