Het Leids Korenfestival
Cultuur
25 november 2018

Het Leids Korenfestival

15 koren x 15 minuten

Prijs

€ 5,00

Deurprijs

€ 5,00
*incl. servicekosten
We are public

Leiden en omstreken kent een groot aantal koren in verschillende genres. Van kinderen tot volwassenen, van swingende pop koren tot prachtige jazz. Daarom brengt Gebr. de Nobel 15 koren samen tijdens het Leids Korenfestival. De koren krijgen elk 15 minuten de tijd om hun repertoire ten gehore te brengen aan het publiek. Niet als competitie maar om zichzelf te presenteren.

Zorgt het koor voor kippenvel of krijgen ze het publiek aan het dansen? We zullen het beleven!

Wil je graag meedoen? Dat kan! Geef jouw koor op via onderstaande link en wie weet nodigen wij jou uit om op 25 november op te treden in Gebr. de Nobel!

Overzicht Koren

Hieronder het overzicht van de koren (in willekeurige volgorde) die 25 november op ons podium staan om zichzelf aan jullie kostelijk te presenteren.

Prestige

Opgericht op 17 juni 2017 en één van de eerste koren van Prestige Vocal Groups. Het concept trekt vele mensen aan die het leuk vinden om de allernieuwste hits te zingen. Onder leiding van de beste dirigenten wordt er wekelijks gerepeteerd om het beste uit het koor te halen. De naam Prestige geeft aan dat ze de lat hoog leggen. Dit is terug te zien in het repertoire en de uitvoering tijdens optredens. Zo bestaat het repertoire uit de nieuwste Top40 hits. Alle leden van het koor zijn zeer getalenteerd en werken hard om de nummers prachtig te laten klinken. 

Het Leids Korenfestival

Elijah Gospel & Soul Choir 

Dit koor bestaat uit 19 gedreven zangers en zangeressen. De muzikale leiding is in handen van Trea Kuijsten (dirigent/ vocal coach) en Govert van der Kolm (toetsenist/arrangeur). Kernwoorden voor Elijah zijn verbondenheid, passie en energie. Het koor treedt op bij diverse evenementen van bruiloften tot aan poptempel Paradiso. Ook zijn ze regelmatig op televisie te zien geweest. Elijah heeft een uitgebreid repertoire met traditionele gospels, grote soulhits en popsongs. 

ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

Dawwagiem

Samen mooie muziek maken met een boodschap is wat gospelkoor Dawwagiem al jaren doet. Echte swingende gospels, Amerikaanse worshipnummers, maar ook pop- en musicalnummers staan op hun repertoire. Met zangers en zangeressen, en een eigen band, in de leeftijd van 20 t/m 45 jaar, repeteren zij elke week o.l.v. Peter Groot. 

Dawwagiem

Dawwagiem

Heart and Soul 

Breng een groep enthousiaste vrouwen en een eigenzinnige dirigent bij elkaar. Combineer eigenheid en muzikaliteit van de dames en breng dit samen met heerlijke ‘pop en soul’ arrangementen van de dirigent. 

Heart and Soul 

Heart and Soul 

Komopjuh!

Deze Leiderdorpse zang- en theatergroep bestaat uit vier zangers, vier zangeressen en worden begeleidt door drie muzikanten. Komopjuh brengt  hertalingen die de sfeer van een nummer naar het Nederlands, of naar de Nederlandse situatie overbrengen, met behoud van de essentie en de ritmiek van het origineel. De hertaalde nummers blijven herkenbaar.  

Komopjuh!

Komopjuh!

The Keys

Deze groep Leidse meiden hebben elkaar leren kennen bij verschillende koren. Voorheen gingen ze onder de naam 'Nameless'. Allen zochten zij een plek om te zingen, maar nergens konden zij echt hun ei kwijt wat betreft stijl en genre. In december 2016 zijn ze bij elkaar gekomen in de woonkamer van één van hen, en hier is de groep ontstaan. In december 2017 maakten zij hun debuut met een ontroerend kerstconcert in Noordwijk. The Keys ontwikkelt zich nu door tot een serieus koor en begint steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Voorop staat lol, muzikaliteit, thee, samen zingen, chocola en brakke zondagochtend repetities.

The Keys

The Keys

Goed Gestemd!

Sinds maart 2012 al actief en hebben ze dus ook het eerste lustrum achter de rug. Al eerder stond dit koor 3 keer op het podium van Paradiso en dit jaar doen ze voor de derde keer een kerstoptreden in Voorhout op 16 december. Met 76 leden, verdeeld over 4 stemgroepen incl. 16 enthousiaste mannen, dirigent Leendert-Jan Veldhuijzen en hun 'als je maar goed gestemd band' is het een koor dat straalt op het podium. Eerder stonden ze op podia van verschillende korenfestivals o.a. in Haarlem, in Medemblik, in Alphen en in het sfeervolle Archeon, maar ook op kleinere podia in de bollenstreek.

Goed Gestemd!

Goed Gestemd!

Am@zing!

Dit popkoor maakt deel uit van het Charles Vermeer ZangInstituut, het grootste particuliere ZangInstituut in Nederland. Am@zing maakt gebruik van het zogeheten VocalVizi-systeem, waarbij de zangers geen noten hoeven te kunnen lezen. De koorleden downloaden hun ingezongen stempartij op een mp3-bestand, van de site en studeren thuis hun partij in. Op de repetitie worden de stempartijen onder leiding van een professionele dirigent samengevoegd tot een swingend vier- of vijfstemmig geheel, ondersteund door een stevige, professioneel vervaardigde geluidsband. Popkoor Am@zing! uit Leidschendam is opgericht in oktober 2015 en staat sinds mei 2017 onder leiding van Anjo van Hemert. Op het repertoire staan songs van onder anderen Adele, Bon Jovi, Metallica, Lady Gaga, Robin Thicke, Abba en Krezip. In verband met herstel na een operatie van onze vaste dirigente treden ze op 25 november op met plaatsvervangende dirigente Soraya Oosterbaan.

Am@zing!

Am@zing!

Rebound

Dit popkoor is in september 2012 van start gegaan en heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het bouwen van een goed koor met een mooie klankkleur. Inmiddels hebben ze een behoorlijk repertoire  opgebouwd met populaire popnummers van de jaren 60 tot nu. Uiteraard staat zingen bij hun op de eerste plaats, maar ook gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel. Bart de Jong is de 'jonge' dirigent, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij ziet het dan ook als een uitdaging om iedereen het plezier van 'samen muziek maken' te laten ervaren en te inspireren tot steeds hogere prestaties. 

Rebound

Rebound

Songs2Sing

Dit popkoor is veelzijdig en kan vele stijlen aan. Het repertoire is zeer uitgebreid en bestaan voornamelijk uit Nederlands- en Engelstalige nummers. Jaarlijks worden hier nieuwe nummers aan toegevoegd. De uitvoering ervan is altijd weer verrassend omdat de dirigente en de begeleidingsband Music2Play de arrangementen zelf schrijven. Jaarlijks geven zij minimaal 2 grote concerten die doorgaans druk worden bezocht. 

Songs2Sing

Songs2Sing

Young@Heart

Dit seniorenpopkoor uit Leiderdorp is er voor vrouwen en mannen die jong van hart zijn. Van zingen blijf je jong, ongeacht hoe oud je bent.  Ze zingen moderne muziek (van de sixties tot heden) in het Nederlands en het Engels. Er is geen leeftijdsbeperking voor deelname aan dit koor. De 90 vaste leden halen allemaal op eigen wijze hun energie en plezier uit dit koor. Het repertoire spreekt vooral ouderen erg aan, daar het muziek is uit hun jeugd. 

Young@Heart

Young@Heart

Zanghuis

Het is juli 2015. Zangcoaches Aukje van der Neut en Esther Polvliet van Zanghuis 206 besluiten om samen met acht enthousiastelingen een koor op te richten. Accelerando naar drie jaar en tientallen optredens later en ineens zitten er op dinsdagavond vijfentwintig man dubbelgevouwen in de repetitieruimte aan de rand van Leiden en is er per ongeluk een heus a-capellakoor ontstaan, compleet met wall of sound, bronzen mannenstemmen, ritmisch ei en kippenvel. Na twijfel over ‘Gemengd Douchen’, ‘De Sneue Snuitjes’, ‘De Shepherdshire Terriers’ en een kortstondig bestaan als ‘De Koorneuten’ (RIP) hebben we nu bovendien een volwassen naam: Het Zanghuis. Repertoire: James Taylor, Beyoncé, Kyteman, hier en daar een verdwaalde gospel… Het is het beste om gewoon te komen luisteren.

Zanghuis

Zanghuis

background texure