Joy Division
Punk
31 mei 2025, 19:00

Joy Division

Closer to Curtis tour

tickets

Deur open

19:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 20,00

Last Minute (indien beschikbaar)

€ 22,50
*incl. servicekosten

Joy Division Undercover is het allerbeste eerbetoon aan de iconische band Joy Division. Ditmaal herdenken ze Ian Curtis en spelen ze voornamelijk het laatste album dat de band ooit uit heeft gebracht 'Closer'. Verwacht een memorabele avond met fantastische muzikanten.

Closer is het tweede en officieel laatste album van de Britse new wavegroep Joy Division uit 1980. De muziek is donker getint. Closer wordt wel als afscheidsalbum van Ian Curtis gezien. Het werd uitgegeven nadat Curtis zich in de lente van 1980 verhing. Curtis schrijft in dit album, dat zeer weinig tot geen optimisme kent, zijn persoonlijke problemen van zich af. 

De zanger leed aan epilepsie en depressiviteit en schreef in dit album over deze thema's. In het Verenigd Koninkrijk behaalde het album de 6e plaats in de UK Albums Chart. In 1980 werd het NME's Album van het jaar. Closer geldt als een klassieker. In de Kink FM's album top 100 aller tijden eindigde dit album vaak hoog, net als het eerste album Unknown Pleasures. Joy Division beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van JD.

Helaas kunnen we niet meer live genieten van deze iconische formatie, gelukkig is er een geweldig alternatief! Geen flauwekul naspeelbandje met verkleedpartijtjes maar een groep muzikanten die intens houdt van deze muziek en ze met alle egards voor het voetlicht brengt. De mooiste quote uit de pers over Joy Division Undercover is wel; “Close your eyes and you hear Joy Division, close your eyes and you feel Joy Division”. 

Tijdens deze tour zal de band het album Closer integraal spelen (en nog meer moois van JD erna) en tevens Ian Curtis herdenken. Dat het een memorabele avond gaat worden, kun je ook niet anders verwachten met topmuzikanten als Henk Koorn (Hallo Venray) op gitaar en Erny Green (The Eternal) op vocalen. Ook deze tour hoopt de band wederom op uitverkochte zalen met een mooie mix van oudgedienden en nieuwe jonge fans die het repertoire omarmen.

background texure