Mensen Zeggen Dingen
Overig
30 oktober 2022, 19:00

Mensen Zeggen Dingen

Een taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy en barz

Deur open

19:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50
*incl. servicekosten

Mensen Zeggen Dingen zegt inmiddels alweer drie seizoenen waar het op staat. Na afgelopen zomer een groot succes te zijn geweest op Lowlands, komen ze nu eindelijk naar ons podium. Poëten, prozaïsten, theaterschrijvers, muzikanten en andere verbale woordkunstenaars vullen de avond. Sophia Blyden stelt deze avond Ko de Kok, Charlotte de Beus, René Oskam, Hessel du Mark, Duimalot en Cat de Win aan je voor.

Sophia Blyden is naast host zelf ook schrijver, dichter, programmamaker, literair redacteur, neerlandicus, feminist, activist én boekenwurm. In haar eigen (video)poëzie, fictie en teksten staan persoonlijke narratieven altijd centraal. Zo deelt ze over vrouw, van kleur en queer zijn en over haar relatie tot de mensen om haar heen. Spreker Ko de Kok gaat als poëtisch-eenmansleger de heersende WOKE-deugdzaamheid te lijf door te schreeuwen wat weerloze minderheden fluisteren, ongeacht of hij het hier mee eens is. Geïnteresseerd in gedichten? Dan moet je bij René Oskam zijn. René beschrijft zijn eigen werk als: "Kritisch, maar geen gezeik." Hij haalt zijn inspiratie uit alledaagse dingen en de woorden komen meestal vanzelf. Als je houdt van: barz, energy, diepte en innovatie dan zit je bij Hessel du Mark perfect. Hij toont zich reflectief, dankbaar en doordacht. Ook Gary Benjamin Gravenbeek alias "Duimalot" is niet weg te denken uit de hiphop scene. Al zeven keer won hij de rap battle genaamd “Basement battles”. Gary kan enorm goed improviseren, wat hem net wat excentrieker maakt dan zijn collega rappers. Cat de Win is een multidisciplinaire verhalenverteller met een nadruk op gevoel. Soms gaat het om spoken word teksten, andere keren om geschreven poëzie, maar ook songteksten, melodieën en columns behoren tot de mogelijkheden. Last but not least heeft Mensen Zeggen Dingen Charlotte de Beus uitgenodigd. Charlotte maakt poëzie, proza en autofictie. Het liefst schrijft zij over datgene wat doorgaat bij stilstand: gesprekken in stille nachten, seizoenen in verstilde landschappen, bewegingen in lichamen die gedwongen zijn stilgevallen. Dingen zijn niksig als er geen woorden aan worden gegeven, en laat dat nu precies zijn wat deze mensen doen.

Lowlands 2022

Lowlands 2022

Tapschrift

Om 19:00 opent Tapschrift de avond met een open podium. Dit is de plek waar jij jouw plek kan claimen als beginnend artiest. Sinds 2011 maakt Tapschrift al ruimte voor de verbale kunsten. Het open podium is gericht op het geschreven en gesproken woord, maar ook theater, muziek, cabaret, buiksprekers, goochelaars en schrijvers zijn welkom. Geef je op via de Facebookpagina van Tapschrift. 30 oktober wordt de avond gepresenteerd door spoken word artiest, artistiek assistent en multitalent Marat Arab. Goed om te weten: als je meedoet met het open podium kun je gratis de avond in!

background texure