Spinvis
Pop
7 oktober 2023, 19:00

Spinvis

Eigenzinnige muziek die met geen pen te beschrijven is

Deur open

19:00

Zaal

Grote Zaal

Prijs

€ 27,50

Last Minute (indien beschikbaar)

€ 30,00
*incl. servicekosten

*Deze show is uitverkocht* Spinvis maakt muziek die niet zomaar in een categorie is te verdelen. Zijn muziek is eigenzinnig en veelzijdig, met veelal poëtische teksten. En nu is hij terug met een nieuwe tour: Be-bop-a-lula!

*LET OP: dit betreft een staand concert. Er zijn geen zitplaatsen.

Als een echte woordenkunstenaar weet Spinvis alledaagse fragmenten en de kleine details van het leven om te buigen tot poëtische teksten. Zijn muziek is grappig en ernstig tegelijk, altijd verpakt in unieke, ongrijpbare liedjes.

Een blik in de caleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, de duisternis van de club, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank: zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit.

Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nummer 1-album 7.6.9.6. uit 2020 haalde alle jaarlijstjes.

Met Pasen openbaart Spinvis zijn nieuwe album, getooid met de oerkreet die het ontstaan van de rock-'n-roll vergezelde. Be-Bop-A-Lula is Spinvis’ Zevende en misschien wel zijn beste. Spinvis over Be-bop-a-lula: We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula.

background texure