Veelgestelde vragen

Wij houden ons aan de sluitingstijden voor de horeca van de Gemeente Leiden. Tijdens evenementen sluiten onze deuren van zondag t/m donderdag om 01:00, vrijdag en zaterdag om 02:00. Zorg dus dat je voor die tijd binnen bent. 

Er zijn lockers beschikbaar. Jassen en tassen mogen niet mee de zaal in en moeten worden opgeborgen in de lockers in de Foyer. Je huurt een locker met een munt van € 2 of een lockermunt. Deze zijn te koop bij de automaten.

De Nobel is volledig cashless. Bands verkopen tijdens concertavonden regelmatig merchandise. Omdat zij de betaling zelf verzorgen en omdat dit buiten ons om gaat, verzoeken wij jullie om contant geld mee te nemen voor het geval een band niet over pin-apparatuur beschikt.

Servicekosten zie je vaak verschijnen wanneer je een ticket koopt voor een event. Zowel bij de Nobel als andere locaties die evenementen organiseren. De servicekosten die wij berekenen aan onze kaartkopers dekken de volgende kosten:

  • Gebruik van onze overdekte en verlichte fietsenstalling
  • Gebruik van onze toiletten
  • Kosten voor onze ticketservice 
  • Administratieve kosten
  • Transactiekosten van de bank (per 1-1-2019 wordt dit vanwege NL wetgeving niet meer apart berekend via onze ticketingprovider)  

Concerten zijn zonder begeleiding vanaf 13 jaar te bezoeken. Onder de 13 jaar dient er een volwassene als begeleider bij te zijn. Voor dance feesten geldt een minimum leeftijd vanaf 18 jaar. Mocht er een uitzondering zijn (zoals 21+ of 23+), wordt dit uiteraard vermeld bij het evenement zelf. Wij controleren leeftijd op ID, dus zorg dat je deze bij je hebt.

Je kunt op onze website tickets kopen. Wij verkopen geen tickets aan de deur maar je kunt op je telefoon een ticket kopen mits beschikbaar. 

Onze ticketing wordt verzorgd door Eventix. Let op! Neem geen risico en koop nóóit via andere ticketsites, tenzij anders vermeld op onze website. Grote kans dat je teveel betaalt en de kans is aanwezig dat je valse tickets krijgt. 

Op alle entreebewijzen zijn Algemene Voorwaarden van de Nobel van toepassing.

Nee, we hebben geen mogelijkheid om tickets te reserveren. Per event wordt tijdig aangegeven wanneer de ticketverkoop start.

De openingstijden van de zalen zijn afhankelijk van het concert of evenement. Kijk voor de exacte openingstijd bij het concert of evenement op onze website.

Wij kunnen je kaartjes helaas niet terugnemen. Maar tegelijkertijd willen we ook niet dat de kaarten in de illegale handel terechtkomen waardoor er woekerprijzen voor gevraagd worden. We raden je daarom aan om jouw tickets op een veilig doorverkoopplatform aan te bieden.

Ben je iets verloren tijdens een van onze evenementen? Don’t worry, misschien hebben we jouw persoonlijke eigendom gevonden. Stuur een e-mail naar gevondenvoorwerpen@nobel.nl , dan laten we zo snel mogelijk weten of jouw eigendommen zijn gevonden.

De Nobel is volledig cashless. Dit houdt in dat er uitsluitend met pinpas of creditcard betaald kan worden bij onze ticketkassa en bar. 

Bij sommige shows is er merchandise te koop. Neem in dit geval voor de zekerheid contant geld mee, omdat sommige bands hier de voorkeur aan verlenen. 

Heb je een vraag of wil je iets melden? Stuur je bericht naar info@nobel.nl, dan beantwoorden we deze zo snel mogelijk.

De openingstijden zijn afhankelijk van het concert of evenement dat wordt georganiseerd. Per concert of evenement is de fietsenstalling een half uur voor de openingstijd tot een half uur na de openingstijd toegankelijk.

De Nobel is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen. Het verdient aanbeveling ons vooraf op de hoogte te stellen aangezien het aantal rolstoelplaatsen beperkt is. Stuur je aanmelding of vraag naar info@nobel.nl.

Met eenvoudige camera’s of smartphones is het toegestaan om opnames te maken voor particulier gebruik. Professionele apparatuur zoals spiegelreflexcamera’s zijn niet toegestaan. Indien je toch opnames voor publicatie wilt maken kun je een verzoek indienen via info@nobel.nl.

Meer informatie met betrekking tot besloten verhuur vind je hier.

background texure