3 oktoberfest
Hits
3 oktober 2023, 18:00

3 oktoberfest

met Kinderen Tegen Kinderen, Negative Creeps, Zanger Niley, De Rooie Jager en meer verrassingen

Deur open

18:00

Zaal

Grote Zaal

Prijs

€ 10,00
*incl. servicekosten

Het leukste alternatieve feest van Leidens Ontzet! Meezingen met Zanger Niley en de Nirvana hits van Negative Creeps, hossen op de beukers van Kinderen Tegen Kinderen en dansen op alles van schlager tot metal bij De Rooie Jager. Dit is 3 Oktoberfest!

Kinderen Tegen Kinderen

Met hun pijlen van harmonie en rechtvaardigheid, drukt Kinderen tegen Kinderen hun stempel op de geschiedenis van de kindercore. Ze lieten de wereld zien dat kinderen niet alleen kinderen voor kinderen kunnen zijn, maar dat ze ook kinderen tegen kinderen kunnen zijn – tegen de stereotypen en grenzen die hen ooit beperkten.

Zo blijven deze muzikale rebellen, als moderne Robin Hoods van de kindermuziek, voor altijd in de harten van velen leven, als een symbool van hoop, creativiteit en eenheid in het betoverende land van en rond Leiden.

De Rooie Jager

Hij sloot de grote tent van Zwarte Cross af, zegevierde op Paaspop en Lowlands , op Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole, op Dauwpop en Roadburn en regeerde sinds 2005 op Speedfest Eindhoven: DJ De Rooie Jager.
Waar het fenomeen uit Klazienaveen ook gaat, hij laat afgebroken feesttenten en uitgeputte, voldane mensenmassa’s achter door rock, happy hardcore, metal, schlager en de hits van onze ouders bij elkaar te gooien. Ieder intro is een verrassing, een aha-erlebnis en heel soms ook een provocatie als het een beetje duf dreigt te worden. Er staat wat op het spel immers: Het Feestje.

Zanger Niley

De koning van bruine cafés en aprés ski. Van knuffelrock tot hardstylecovers, bij Zanger Niley weet je nooit wat je van het volgende nummer kan verwachten. De enige garantie: bij Zanger Niley is het feest!

Negative Creeps

Negative Creeps is het ultieme eerbetoon aan Nirvana. De ex-leden van de succesvolle Rock/Grunge band The Rudolfs kregen in het verleden al podia als Melkweg, LVC, Paradiso en Oosterpoort aan hun voeten. De band kreeg erg vaak te horen dat haar sound en energie angstaanjagend veel aan dat van Nirvana deed denken. Dit ontging ook Mathijs van Nieuwkerk, Nico Dijkshoorn, Giel Beelen, 3VOOR12 en OOR niet.

Na het uiteenvallen van The Rudolfs zat er niets anders op dan de beste Nirvana tribute van Nederland te starten. Als Negative Creeps weet zij dus als geen ander hoe je een echte Grunge-show neerzet. De komende jaren worden alle Nirvana albums en bijbehorende b-sides ten gehore gebracht. Herleef de 90s met een band die de hoogtijden van de Grunge viert.

background texure