Akhlys + supports
Metal
22 september 2022, 19:00

Akhlys + supports

Black metal met duistere ambient

Deur open

19:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 22,50

Last Minute

€ 25,00
*incl. servicekosten

Dit najaar begint AKHLYS (US) aan hun eerste Europese tournee met hun veelgeprezen album "Melinoe", dat al in december 2020 werd uitgebracht door Debemur Morti.

Tijdens deze unieke tour zijn CHAOS INVOCATION (DE/IT) en FIDES INVERSA (IT/NOR) de special guests. Twee lang bestaande groepen in de Europese Black Metal Underground. Beide bands delen leden met bands als Darvaza, Frostmoon Eclipse, One Tail- One head, Behexen, Ritual Death, om er maar een paar te noemen.

Wees voorbereid op een avond vol nachtmerrieachtige duivelse muziek! No Surrender!

AKHLYS werd opgericht in 2009 door Naas Alcameth (NIGHTBRINGER, AORATOS, BESTIA ARCANA) als een muzikale expressie voor de onverklaarbare visioenen, reizen en fenomenen die zich voordoen in liminale landen tussen sluimering en ontwaken. Aanvankelijk verkende Alcameth deze concepten via Dark Ambient in debuut "Supplication" (2009) en vervolgens via beklijvende Black Metal in geprezen opvolger "The Dreaming I" (2015). Nu heeft Alcameth deze visie opnieuw verfijnd en verfijnd, wat aanleiding geeft tot een derde en bekronend werk, "Melinoë", dat eind 2020 werd uitgebracht.

CHAOS INVOCATION zou inmiddels weinig introductie meer nodig moeten hebben. De band is werd opgericht in 2004 en is sindsdien gestaag uitgegroeid tot een pijler van de lange potente black metal underground van Duitsland. Hun laatste album 'Reaping Season, Bloodshed Beyond' (2018), was een klap van een ijzeren vuist, met hun kronkelende en serpentine black metal die een meer verheven (maar niet minder gespierd) melodisch aspect kreeg. Nu de wereld volledig naar de knoppen is, bedekt CHAOS INVOCATION die ijzeren vuist dus met een grime die onpeilbaar donker en afschuwelijk is. Inderdaad, Devil, Stone & Man is een plaat die precies bij deze tijden past. 

FIDES INVERSA slaat toe met hun tweede album, Mysterium Tremendum et Fascinans. FIDES INVERSA is classicistisch, maar houdt niet van traditie. Ze hebben hun ziel geïnvesteerd in de creatie van dit tweede opus: uitputtend spiritueel onderzoek en een totale onderdompeling in de donkerste manifestaties van wat de Duitse theoloog Rudolf Otto "het numineuze" noemde. Het goddelijke, in zijn meest angstaanjagende vormen, komt tot leven uit chaotische klanken en geopenbaarde woorden die de bedoeling hebben de mystieke terreur en de onoverwinnelijke fascinatie van de Dood weer te geven, de menselijke tenietdoening, ten gunste van een volledige prostratie voor de Ene wiens licht uit het donkerste vacuüm wordt verspreid. Stijg op en daal af met FIDES INVERSA's Mysterium Tremendum et Fascinans...

background texure