Leidse Geluiden: Danny invites Velvet Vox
Jazz
12 mei 2024, 15:00

Leidse Geluiden: Danny invites Velvet Vox

Bekende hits en verrassende arrangementen door Leidse bassist en componist

Deur open

15:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 10,00
*incl. servicekosten

Deze editie van Leidse Geluiden nodigt de Leidse bassist en componist Danny van Ruitenburg Velvet Vox uit. Een podium vol muzikanten met Leidse roots, die hun strepen in de Nederlandse muziekscene al dik verdiend hebben.

Danny van Ruitenburg groeide op in Leiden en studeerde later Jazz & Pop aan het conservatorium van Utrecht. Op dit moment is hij vooral actief als sessiemuzikant en heeft hij mogen samenwerken met o.a. Kika Sprangers en Dana Winner.

"Dit concert is een combinatie van lokale talenten en een eerbetoon aan de levendige muziekscène van Leiden," zegt Danny van Ruitenburg. "Het is een voorrecht om samen te werken met de getalenteerde artiesten van Velvet Vox en ik kan niet wachten om het podium te delen met deze fantastische groep." Verwacht een mix van bekende hits en verrassende arrangementen.

Deze editie staat ook Velvet Vox op het podium. Velvet Vox is een backing vocals groep die bestaat uit de Leidse zangeressen Katie van Steenis, Frederieke Kroone en Judith van Drunen. Als je de staat van dienst van dit vocale trio bekijkt, dan kun je eigenlijk alleen maar vaststellen dat het met hun muzikale talent wel goed zit. Ze deden ze backing vocals bij gevestigde namen van eigen bodem zoals Maan, Berget Lewis en Snelle en onlangs bij de Vrienden van Amstel Live. Met de meerstemmige arrangementen en de prachtige stemmen van dit drietal is kippenvel gegarandeerd, intiemer kan het haast niet worden.

Line-up:

  • Frederieke Kroone
  • Judith van Drunen
  • Katie van Steenis
  • Job Fisser
  • Victor Weigland
  • Danny van Ruitenburg
background texure