Mensen Zeggen Dingen
Spoken Word
14 december 2023, 20:00

Mensen Zeggen Dingen

Een taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy en barz

Deur open

20:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50

We Are Public

€ 0,00
*incl. servicekosten

Mensen Zeggen Dingen strijkt alweer voor de zesde keer neer in Leiden! Poëten, prozaïsten, theaterschrijvers, muzikanten en andere verbale woordkunstenaars vullen de avond. Verwacht een woordspektakel van krachtige poëzie en oprechte verhalen.

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. De line-up:

Host: Mahat Arab

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Veel van zijn teksten gaan over identiteit, onwennigheid, maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Met zijn teksten stond hij op het podium van kleine kroegen tot aan Lowlands, deed hij mee met de Parijs-residentie van DeBuren en won hij in 2021 de verhalenwedstrijd van ILFU.

Hannah Boekestijn

Hannah Boekestijn is psycholoog en studeert poëzie en essay aan de Schrijversvakschool. Ze is aangesloten bij het jonge makerscollectief Roem. In haar teksten onderzoekt ze hoe de ruimte tussen het ik en de Ander wordt ingevuld. Eerder werk verscheen in het Hard//Hoofd Magazine.

Suzanne Krijger

Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor haar de plek om de tijd even stil te laten staan. Ze neemt je mee langs de waarnemingen en details die zij nodig vindt om te vertellen, met als doel in de snelle tijd van nu de waardering en liefelijkheid terug te vinden in de kleine, maar ook grote dingen waar ook zij als nog jonge student langs kan leven. Ze hoopt op het podium een kwetsbaarheid te creëren die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.

Jasper Albinus

Jasper Albinus (1997) treedt sinds een aantal jaar op als dichter en spoken word-artiest. Zijn dichtkunst en performance gebruikt hij als instrumenten om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar te maken. Soms staat hij op een literair festival, dan weer in het theater of hij levert een poëtische bijdrage aan een debat. Hij is aangesloten bij het spoken word platform Poetry Circle en werd in 2020 door NRC Handelsblad uitgekozen als een van de 101 Nieuwe Talenten in de Lage Landen.

Houda

Houda (1992) schrijft, treedt op, coördineert, produceert, ontwikkelt concepten, coached en host. Onder het pseudoniem Tough and Vulnerable schrijft en treedt ze op. Houda ziet kracht en voelt kwetsbaarheid, en beide thema’s komen tijdens haar performances aan bod. Ook zet Houda zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken door safe space events te organiseren en startte ze de anti-racismeactiegroep For Our Community in Tilburg.

Nicchelle Buyne

Nicchelle Buyne is een Surinaams-Nederlandse dromer en dichter. Middels haar poëzie onderzoekt ze diens verschillende identiteiten en probeert ze diens ervaringen in woorden te vangen. Nicchelle’s stijl is persoonlijk, toegankelijk en kwetsbaar. Ze schrijft in het Nederlands en Engels over de dingen die haar bijblijven, zoals de smaak van cantaloupes, haar coming-out of een alleenstaande koffiebeker.

Tim Koehoorn

In het echt is hij leuker. Althans: dat zegt Tim Koehoorn zelf. Deze singer-songwriter maakt nederpop voor mensen die te veel grapjes maken over hun mentale welzijn. Na de release van singles 'Bloed voor de kunst', 'Als het moet (maar liever niet)' en ‘Het bestrijden van de hemel’ heeft hij zijn album 'Suikerspin' uitgebracht: een album over kwetsbaarheid, angst en goudvissen. Misschien ken je hem ook van zijn TikTokjes over eenmanszaken en kaasplankjes, maar dat is aan jou om te bepalen.

Mensen Zeggen Dingen | Nobel

Mensen Zeggen Dingen | Nobel

Mensen Zeggen Dingen | Lowlands 2022

Mensen Zeggen Dingen | Lowlands 2022

background texure