Mensen Zeggen Dingen
Spoken Word
19 oktober 2023, 20:00

Mensen Zeggen Dingen

Een taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy en barz

Deur open

20:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50

We Are Public

€ 0,00
*incl. servicekosten

Op naar de vijfde editie in Leiden! Poëten, prozaïsten, theaterschrijvers, muzikanten en andere verbale woordkunstenaars vullen de avond. Verwacht een woordspektakel van krachtige poëzie en oprechte verhalen.

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Op de line-up:

Stef Hulskamp

Leve de onderhoudsarme tuin; met een blik Bav in de hand behandelt Frino vanuit een rieten stoel tussen de hardplastic tuinkabouters de grindtegelfilosofie des levens. Noem het Brabohop: beats, Brabants en brullen.

Sleutelwoord

Podium Sleutelwoord is een relatief jong platform voor jonge makers in Leiden. Gestart in november 2022, organiseert Podium Sleutelwoord om de maand een avond met woordkunst, muziek en beeldende kunst. Een divers programma, met een focus op het woord.

Mahat Arab + Gerrit Darmin 

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Veel van zijn teksten gaan over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Mahat wordt deze avond ondersteund door gitarist Gerrit Darmin. 

Charisa Chotoe 

Charisa Chotoe (1993) is (tv)-journalist en dichter. In haar stukken overbrugt Chotoe de professionele afstand die zij in de journalistiek moet behouden. De kritische kijk op de maatschappij verandert ze hierbij in vraagstukken. Ze laat haar gevoelens op de vrije loop en mixt dat met geschiedenisfeitjes, opgroeien in de buitenwijken en een vleugje activisme.

Willie Darktrousers

Willie Darktrousers, onheil folk uit Donkerbroek. Willie zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. En over wat animisme kan betekenen in het antropoceen. Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige, maar kloeke teksten sleurt hij je dwars door zijn bizarre fantasie wereld.

Mensen Zeggen Dingen | Nobel

Mensen Zeggen Dingen | Nobel

Mensen Zeggen Dingen | Lowlands 2022

Mensen Zeggen Dingen | Lowlands 2022

background texure