Mensen Zeggen Dingen
Spoken Word
29 mei 2024, 20:00

Mensen Zeggen Dingen

Taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy en barz

Deur open

20:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50
*incl. servicekosten

Mensen Zeggen Dingen strijkt alweer voor de zesde keer neer in Leiden! Poëten, prozaïsten, theaterschrijvers, muzikanten en andere verbale woordkunstenaars vullen de avond. Verwacht een woordspektakel van krachtige poëzie en oprechte verhalen.

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Op de line-up:

Merlijn Huntjens schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare alledaagse en absurde situaties. Merlijn wil graag in een kwetsbare, maar ideale wereld geloven en lezers meenemen naar deze utopie.

Asmae Amaddaou (Gouda, 2001) is een Noord-Afrikaanse dichter, toneel en scenarioschrijver, spoken word artiest, grote boekenwurm en wereldliefhebber. Momenteel studeert ze Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Taal is haar grote liefde en passie in het leven. Ze ziet het als haar persoonlijke missie om voor betere representatie te zorgen van moslims, bruine mensen en vrouwen in de (Nederlandse) kunstwereld. In de zomer van 2022 deed ze mee aan het Woord900 Project, een samenwerking tussen ILFU & Mooie Woorden. Ze droomt van wereld waarin ze voor eeuwig mag blijven schrijven, en waarin Marokko het WK wint.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in het spoken word-circuit. De Albanese Amsterdammer maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele podia in Nederland. Ook was hij huisdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen en deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam 2019. Sinds mei 2020 is Luan aan het toeren met eerste solo-theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’. Hij won met deze voorstelling de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. In de zomer van 2020 was Luan negen wekenlang was huisdichter bij de talkshow ‘Zomer in de stad’. In maart 2021 was hij te zien bij het VPRO-programma On Stage waar hij een stuk met comedian Soundos El Ahmadi voordroeg.

Anne Marijn Voorhorst is dichter, schrijver en dj. Ze schrijft over verlangen, intimiteit, en (mis)communicatie. In haar werk geeft ze woorden aan de ruimte die een lichaam kan en mag innemen. Ze dwaalt graag rond in winkelcentra en grotten.
Haar werk verscheen in literaire tijdschriften als De Revisor, nY, Deus Ex Machina en online op Samplekanon. In 2021 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Daarnaast is ze redactielid bij DIG (De Internet Gids) en werkt ze regelmatig samen met beeldend kunstenaars. Ze droeg haar werk voor op Nederlandse podia, en in Belgische en Franse tentoonstellingsruimtes. Momenteel werkt ze aan haar debuutbundel.

Amara van der Elst is geboren en getogen in Den Haag, maar haar thuis is op het podium. Amara luistert naar wat er om haar heen en in haarzelf resoneert. Zo vertelt ze verhalen uit het leven in woorden en/of beweging. Begonnen als winnaar van de categorie Taal bij Kunstbende Zuid-Holland groeide zij door als spoken word artiest bij verschillende woordkunstpodia en festivals. Ondertussen is ze landelijk bekend van haar voordracht op de Nationale Dodenherdenking van 4 mei.

background texure