Metal Experience Fest V
Metal
23 september 2023, 16:30

Metal Experience Fest V

met Burning Witches, Bütcher, Bodyfarm, Haliphron, Cyclone, After All, Fearwell en Headless Hunter

Deur open

16:30

Zaal

Grote en kleine zaal

Prijs

€ 35,00

Deurprijs

€ 37,50

Early Bird

€ 25,00
*incl. servicekosten

Deze dag zie je de vetste metalbands in de Grote Zaal en Kleine Zaal, en in het Metalcafé (Foyer) geniet je van speciaalbier terwijl de lekkerste platen worden gedraaid.

LET OP:

  • Sanctuary en Halcyon Way hebben wegens omstandigheden hun tour moeten cancelen en zijn dus niet meer aanwezig op dit festival. Kaartkopers zijn hierover geïnformeerd per mail.
  • De editie van 2022 mét Sanctuary ging niet door. Had jij tickets voor deze editie? Dan zijn jouw tickets nog steeds geldig voor de editie van 2023.
  • In plaats daarvan vond vorig jaar 'Metal Experience IV - The Heavyweight Light Edition' plaats. Daarvoor zijn toen aparte tickets verkocht. Deze zijn niet geldig voor de editie van 2023.

Twijfel je over jouw ticket? Stuur dan een mail met jouw vraag naar info@gebrdenobel.nl.

Burning Witches

De nieuwe headliner van Metal Experience Fest 5 is Burning Witches. Deze Zwitserse vijf(wo)mans formatie is ontstaan in 2015 en bracht inmiddels vier albums uit. Het laatste wapenfeit stamt uit mei dit jaar toen de band het sterke album ‘The Dark Tower’ uitbracht. Het vijftal staat garant voor een energieke liveshow, onder aanvoering van onze “eigen” Laura Guldemond die in 2019 toetrad tot de band.

Bütcher

De blackened speedmetalband Bütcher uit Antwerpen werd in 2002 opgericht, verloor iets van haar heilige vuur in 2007, maar timmert sinds 2014 weer kei- en keihard aan de ‘highway to hell’! In 2017 verscheen het debuutalbum ‘Bestial Fükkin' Warmachine’ en diens opvolger ‘666 Goats Carry My Chariot’ volgde in 2020 via het Franse Osmose Productions.

Waar de Antwerpenaren echter werkelijk in excelleren zijn hun geweldige live optredens. Onder de bezielende leiding van frontman R Hellshrieker geeft Bütcher vol gas en word je getrakteerd op waanzinnig snelle songs als ‘45 RPM Metal’ en ‘Speed Metal Attakk’. Dit belooft een massieve slachtpartij in de Sleutelstad te worden.

Bodyfarm

De Amersfoortse death metal band Bodyfarm komt terug op het vijfde Metal Experience Fest. In 2019 stond de show in het teken van de nagedachtenis aan medeoprichter Thomas Wouters die dat jaar veel te jong overleed. Remco Kreft (Graceless) verving Thomas tijdelijk en de show werd een ongekend succes met een lach en een traan. Anno 2023 ziet de wereld er voor Bodyfarm volledig anders uit. Zo verschijnt begin februari het vijfde album ‘Ultimate Abomination’, met nieuwe zanger / bassist Ralph de Boer. Het album krijgt lovende kritieken en dit jaar staat de band zelfs op de prestigieuze ‘70.000 Tons Of Metal Cruise’. Wij kijken uit naar het optreden van de band op MEF 5.

Haliphron

Haliphron is een nieuwe samenwerking tussen verschillende bekende Nederlandse artiesten. Zo zien we vocaliste Marloes Voskuil en gitarist Jeroen Wechgelaer van de opgeheven death metal band Izegrim terug op het podium. Met gitarist Ramon Ploeg, bassiste Jessica Otten en toetsenist David Gutierrez Rojas (van de symfonische death metal band Bleeding Gods) komt nog meer ervaring om de hoek kijken. Frank Schilperoort (o.a. God Dethroned) maakt het sextet compleet en hem vinden we achter de drums.

Nog voor er ook maar een single werd uitgebracht werd de band aangekondigd door het Internationale festival Copenhell. Eindhoven Metal Meeting volgde snel en onlangs maakte de band bekend dat de release party plaatsvindt in de Amsterdamse Melkweg, tijdens het “Metallica Amsterdam Takeover” weekeinde. En nu dus ook op Metal Experience Fest 5. Haliphron lichtte een eerste tipje van de sluier op met de single ‘Unidentified Mass’ van het album ‘Prey’ dat op 31 maart verschijnt. Verwacht bombastische symfonische blackened death metal van een groep getalenteerde muzikanten om je vingers bij af te likken.

Cyclone

Na het geweldige optreden van de Belgische thrash metal band Cyclone op de derde editie van Metal Experience Fest in 2021 hebben wij besloten de band terug te halen. Dit keer zal de band niet aantreden in de kleine zaal, maar speelt Cyclone op het grote podium van de Nobel, zodat iedereen kan genieten van deze old school thrashers.

Cyclone bracht met het debuut in 1986, ‘Brutal Destruction’, en vier jaar later ‘Inferior to None’ twee cultplaten uit, om er vervolgens in 1993 mee te stoppen. Sinds 2019 is de band weer actief en baarde het met name opzien door het no-nonsense optreden op het Alcatraz festival in 2021. Op het moment is Cyclone druk met het derde album en wanneer alles volgens plan verloopt, verschijnt het album al voor het optreden op 23 september in Leiden.

Na het Metal Experience Fest vertrekt de band overigens voor het eerst in haar bestaan naar de US, dit om aan te geven dat Cyclone momenteel op ramkoers ligt. Wij kijken alvast uit naar de show in Leiden.

After All

Met Cyclone en Bütcher hadden we al twee gerenommeerde bands uit België weten te strikken voor Metal Experience Fest 5 maar daarmee is de koek nog niet op. De West Vlaamse thrash metal band After All neemt het laatste plekje op het festival in.

After All bestaat al sinds 1990 en bracht inmiddels tien langspelers uit. Het laatste album ‘Eos’ verscheen in oktober vorig jaar en staat vol met lekkere thrash en heavy metal nummers. Hoewel de band al lang bestaat en begin dit jaar nog in de Little Devil Bar stond, zien we After All eigenlijk te weinig in Nederland. Daarin komt dus verandering.

Fearwell

Metal Experience Fest geeft graag regionaal talent een kans en dit jaar zijn de organisatoren er weer in geslaagd een Leidse band met potentie te programmeren. We werden namelijk verrast door de prestaties van Fearwell. Deze band is ontstaan in 2020 en herbergt muzikanten die al bekend zijn uit andere Leidse projecten. In 2022 bracht de band het debuutalbum ‘Well of Fear’ uit en gooide daarmee hoge ogen. Ook de optredens zoals bijvoorbeeld die in Rockcafé Lazarus zorgden voor een goed gevoel waarmee deze melodische death / power metal band een plaatsje op MEF 5 afdwong.

Headless Hunter

Headless Hunter is een thrash metalband uit Eindhoven, ontstaan in 2021. Na twee digitale singles eerder dit jaar verscheen het debuut album ‘The Undertaker’ aanvankelijk ook digitaal. Uiteindelijk is het de eerste release van het nieuwe label Mosher Zero geworden, een label dat bestiert wordt door Heavy Kevy van Insanity Alert. Wat kan je verwachten? Headless Hunter is beïnvloed door de Bay Area Thrash scene uit de jaren 80, en toch heeft het album een fris, modern geluid. Brute vocalen, invloeden van punk met strakke breaks en groovende stukken zorgen dat er een lekkere crossover vibe ontstaat. Met een gezonde dosis humor en tomeloze energie wordt de Nobel omgetoverd in een grote moshpit!

Meer Zoals dit

background texure