Tom McRae
Singer-Songwriter
13 oktober 2024, 19:00

Tom McRae

Singer-songwriter presenteert zijn liefde voor Franstalige muziek

tickets

Deur open

19:00

Zaal

Grote Zaal

Prijs

€ 26,50

Last Minute (indien beschikbaar)

€ 29,00
*incl. servicekosten

Tom McRae - genomineerd voor de Mercury en de Brit Awards - keert terug met zijn 9e album; 'Étrange Hiver'.

Het 9e studioalbum van Tom is een album met duetten met enkele van zijn favoriete Franse artiesten. McRae besloot om samen te werken aan deze 11 nieuwe nummers met verschillende artiesten als een manier om zijn diepe liefde voor Franse muziek te erkennen en zijn relatie met het vasteland van Europa te verdiepen, na de beslissing van Groot-Brittannië om de EU te verlaten.

Het debuutalbum van Tom werd in 2001 in Frankrijk bekroond met goud, met meer dan 60.000 verkochte exemplaren, en hij heeft sinds 2021 zijn tijd verdeeld tussen Parijs en Wiltshire.

"Dit album, Étrange Hiver, gaat vooral over mooie liedjes, sommige in het Engels, sommige in het Frans. Gezongen als duetten met vrienden (sommige gevestigde artiesten, evenals enkele nieuwe of onontdekte stemmen) en het creëren van 11 kleine emotionele momenten in een gekke wereld."

Artiesten die op dit album duetten zingen met Tom zijn onder andere: Keren Ann, Chien Noir, Clou, Alex Beaupain, Rose, Naya, Vanille, Helena Noguerra, Alma Forrer, Aïtone, Julien Brocal, en er staan meer artiesten klaar om met Tom te zingen op een deel 2.

background texure